Udskiftning af varmepumpe

PAKKETILBUD - Panasonic NZ25VKE Etherea m. WIFI

Udskift din gamle varmepumpe og opnå lavere driftsomkostninger og bedre indeklima.

Salget af varmepumper øges fortsat i Danmark,

Varmepumper er de mest energieffektive varmeløsninger, og mange husejere kan spare tusindvis af kroner, hvis de udskifter el-, olie- eller gasopvarmning med en varmepumpe.

Det er vigtigt, at man vælger en pumpe til det nordiske klima, som kan varme ved ekstrem kulde, og pumpen skal helst skiftes hvert 10-15 år, afhængig af service og brug.

˚Vi hører fra vores installatører over hele Norden, at husejerne ønsker nyere og mere effektive varmepumper. De sidste år har vi også set en stigning i familier, som ønsker bedre indeklima. Det er vigtig, at forbrugerne er bevidste om de fordele, man får fra ny teknologi. Som al anden teknologi har også varmepumper en holdbarhedsdato. Tænk bare på den forskel der er på en fem år gammel pc eller bil i forhold til en helt ny,˚siger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef i Panasonic.
Se Panasonics varmepumper her.

Her er syv gode grunde til, at man bør udskifte varmepumpen:

1. Forholdet mellem den varme man producerer og elektriciteten man bruger kaldes effektfaktor (SCOP eller COP), og den beskriver, hvor effektiv varmepumpen er. Nye pumper giver højere energieffektivitet for pengene. Det betyder, at efter otte til ti år kan det betale sig at udskifte pumpen –selvom den gamle tilsyneladende fungerer fint. Jo højere SCOP eller COP, desto mere energiværdi får man for pengene. En varmepumpe kan godt holde længere, men ny teknologi forbedrer økonomien jævnligt.

2. Nogle nye pumper har avanceret et luftrensningsystem, som fjerner op til 99 procent af alle luftbårne partikler, virus, bakterier, mug og pollen – selv det, som sætter sig i tøj og møbler. Dette giver sundhedsmæssige gevinster året rundt – særligt for allergikere.

3. Nye varmepumpemodeller kan ofte integreres med andre enheder i det smarte hjem og fjernstyres – typisk gennem wifi. Med en app kan man ændre indstillinger og funktioner, så pumpen arbejder, når man ønsker det.

4. Nye varmepumper er effektive selv ved ekstrem kulde. Det frarådes at bruge ældre modeller i hård frost.

5. Forkortet afrimnings proces. Når en gammel varmepumpe afrimer vendes processen, og varmen sendes i stedet til udedelens fordamper. Flere nye varmepumper bruger overskudsvarmen fra kompressoren til at forkorte afrimningen, så man ikke mærker den indendørs. Det sparer både energi (penge), og giver hurtigere varme igen.

6. Man får løsningen leveret af installatører, som er certificeret efter de nyeste krav og lovgivning, og uddannet med den nyeste viden. Dermed kan man sikrer sig et fornuftigt serviceinterval, som øger energieffektiviteten yderligere.

7. Man kan søge støtte til energibesparende boligprojekter og opnå endnu større besparelser. Husk også, at en husstand med fire personer kan få et årligt håndværkerfradrag. Typisk vil du kunne fradrage 3000,- kr for luft-luft montager og 16000,- kr for luft-vand.

Se alle luft til luft varmepumper

Se alle luft til vand varmepumper 

 
Gå til produktet