Viser 1–12 af 13 resultater

Luft til vand varmepumper

16 års erfaring og Danmarks mest anerkendt montører

Som Panasonic Pro Partner, er Scanheat specialister på luft til vand varmepumper. Vi har i samarbejde med Panasonic Danmark, Vaillant m.fl., udvalgt Danmarks bedste montører til opgaven, med at installere vores anlæg.Med vores 16 år på markedet, 45.000 installerede varmepumper – såvel inden for luft til vand som luft til luft – er vi den førende varmepumpe specialist på markedet. Søg altid råd og vejledning hos en forhandler som er både VE og KMO certificeret. VE certifikationen er din sikkerhed for at det anlæg du får kan klare opgaven, og KMO certifikationen sikrer at forhandleren må arbejde med varmepumper. Scanheat er VE og KMO installatør, med egne montører fordelt på hele landet.


rådgivning & tilbud- 8000
27.195 DKK
- 8400
28.795 DKK
- 15000
44.999 DKK61.250 DKK
- 11940
47.295 DKK54.400 DKK
- 9200
30.695 DKK36.795 DKK
- 11440
45.795 DKK52.900 DKK

Scanheat’s foretrukne mærker

Gennem vores 15 år med luft til vand varmepumper, har vi erfaret at Panasonic, Vaillant, Metro Therm m.fl., er der man får mest kvalitet for pengene. Effekt, udnyttelsegrad og lydniveau er superoptimret i disse varmepumper – det giver sikkerhed for dig som kunde.

Service organisationen

Den rette organisation, bag et produkt er uhyre vigtigt for dig som forbruger. De varmepumper vi har udvalgt, har opbygget en stærk landsdækkende service organisation, som kan assistere, hvis uheldet skulle være ude og man ønsker support– det giver sikkerhed og tryghedfor dig som forbruger. Købt derfor trygt en luft til vand varmepumpe hos os.

Scanheat er VE-installatør

Scanheat er landets førende luft til vand  specialist

Med vores egne montører, stærke service organisation, og store anerkendelse blandt vore leverandører, kan du altid være sikker på at vi er der for dig – før under og efter din handel.

Tilskud til en luft til vand  varmepumpe

Med den nye energiaftale er der tilskud på luft til vand  varmepumper. Du søger tilskuddet selv – læs gerne den information vi har samlet her – KLIK

Virkemåden ved luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe er typisk opbygget med hhv. en udendørs del og en indendørs del. Størrelsen på udendørsdelen kan variere, men består typisk af et anlæg på f.eks. 1 x 1 x ½ meter, som via en ventilator trækker frisk luft ind og udvinder varmeenergien fra luften. Varmen ledes via rør ind i huset, hvor den bruges til opvarmning af vandet i husets varmtvandsbeholder. Herfra kan vandet så bruges på traditionel vis, f.eks. til bad og opvarmning af huset via gulvvarme eller radiatorer.

Det er vigtigt at forstå at uanset temperaturen i luften, vil der altid kunne trækkes energi ud af luften. Man kan således stadig opvarme helt ned til -25°C.

Tilskud til luft til vand varmepumper

Varmepumper sparer energi

En luft til vand varmepumpe bruger en vis mængde el til drift, men det smarte er, at den i runde tal generer helt op til 5 gange så meget energi, som man putter ind i den. Det vil med andre ord sige, at 80% af den resulterende energi i princippet er ganske gratis – den er udvundet fra luften, og er produceret uden omkostninger og forurening.

Energibesparelsen tjener investeringen hjem

Energibesparelsen med en luft til vand varmepumpe afhænger naturligvis af, hvilken energiforsyning man erstatter. Hvis der f.eks. i forvejen er installeret et olie- eller gasfyr, er der mange penge at spare. Hvis man i stedet for at købe nyt fyr vælger at installere en varmepumpe af denne type, vil investeringen for en gennemsnitsfamilie typisk tjene sig hjem på 3-5 år. Herefter er der billig varme i mange år frem, for et anlæg af denne type har en gennemsnitlig levetid på hele 20 år.

Varmepumpens historie

En luft til vand varmepumpe er simpel at installere

En af de store fordele ved disse varmepumper er, at de er forholdsvis lette at installere og at de næsten ikke fylder noget. Jorden skal ikke graves op, og rørføringen ind til huset består blot af et par enkelte slanger. En professionel installatør kan derfor typisk foretage en komplet installation på en dags tid. Det er med til at holde investeringsprisen nede, og holder også generne på et minimum for husets beboere.

Placering og vedligehold af varmepumpen

En luft til vand varmepumpe passer stort set sig selv, og der er minimalt vedligehold. Den udvendige ventilator er naturligvis hørbar under belastning, men typisk svarer lydniveauet til lyden fra en moderne opvaskemaskine. Det vil dog altid være en god ide at undgå at placere den udendørsenhed op ad soveværelsesvinduer, specielt hvis man sover med åbne vinduer.

Tilbehør til luft til vand

Mere om luft til vand varmepumper

jcyznqcu3na454gx47d.pngVarmepumper af luft til vand typen kræver, at boligen er velisoleret. Fremløbstemperaturen på varmepumper som producerer opvarmningsvand, er ikke så høj som fx. på et gasfyr. Derfor skal huset være velisoleret for at man kan varme bygningen op. Man kan også ofte opleve, at radiatorerne skal udskiftes til større udgaver, så der er et større areal til at afgive varme.
Man skal dog huske at investeringen tjener sig hjem, netop fordi udgiften til varmepumpens drift er lille (den skal ikke producere så meget varme), og den eventuelle investering man måske skal bruge på isolering giver et bedre hus, bedre energimærke, og dermed ofte en højere værdi ved eventuelt salg.

luft til vand varmepumperne anvendes ofte og typisk i helårshuse og større sommerhuse, hvor den eksisterende varmekilde erstattes, f.eks. ved oliefyr, gas eller el-varme. Med luft til vand varmepumpe kan man ofte spare en del penge, hvis ens eksisterende energikilde er dyr i drift. Det er dog en større investering at købe og få installeret en luft til vand varmepumpe, men investeringen vil typisk være tilbagebetalt efter 4-7 år. Herefter vil man de næste mange år kunne spare rigtig mange penge på varmeregningen.

Dertil kommer at man bidrager mindre til CO2 udledningen, da meget af det strøm vi bruger i Danmark, kommer fra vindmøller.

Så meget kan du spare

Hvis du skal installere en luft til vand varmepumpe, så skal dit varmesystem være parat til det og dine radiatorer understøtte det. Nogle radiatorer er for små og kan ikke dække varmebehovet i huset for sig selv. Er det tilfældet, så skal de udskiftes eller suppleres med flere radiatorer. Det skyldes at fremløbstemperaturen på en lufvarmepumpe er mindre end oliefyr og gas.

Fremløbstemperaturen er vigtig. Ved at bruge en varmepumpe, så får man en lav fremløbstemperatur. Varmepumper har svært ved at opnå en varme på højere end 55-60°C, så radiatorerne skal kunne benytte en lavere varme end f.eks. olie, gas eller fjernvarme. Derfor er gulvvarme bedst ved brug af luft til vand varmepumper.

Gulvvarme med en fremløbstemperatur på omkring 30-35°C er at foretrække ved luft til vand varmepumper.

Din varmepumpe skal vedligeholdes løbende, og mindst en gang om året. Udendørsdelen skal holdes fri for blade og andet som blæser ind omkring den, så ventilatoren ikke bliver stoppet. Alle varmepumper med en kølemiddelsfyldning over 1000 gram, er det lovpligtigt at udføre eftersyn på en gang om året.

Opvarmning og brugsvand

En luft til vand varmepumpe kan både bruges til opvarmning og produktion af brugsvand. Til disse to dele er All in One løsninger og splitanlæg mest brugt. Monoblok løsninger kan dog også bruges til både opvarmning og brugsvand, med specielle installationer. All-in-One og splitløsninger har en inde- og udedel, mens monoblok alene har en udedel. Med en monoblok føres der vand ud af huset og retur, man skal derfor være opmærksom på frost sikring. Split- og All-in-One varmepumper har alene kølemiddel mellem inde- og udedel. Kølemiddel kræver ikke frostsikring. En luft til vand varmepumpe er særlig god for økonomien, når du har gulvvarme. Dette skyldes, at vandet der opvarmes med en varmepumpe, har en lav temperatur.

Hvornår bør du overveje en luft til vand varmepumpe?

Står du i en situation, hvor du skal udskifte dit gamle oliefyr eller gasfyr, bør du overveje en luft til vand-varmepumpe. Du kan spare store udgifter til den daglige opvarmning, samtidig med at bidrager til at nedsætte CO2 udledningen. En luft til vandvarmepumpe kan anvendes til både rumopvarmning og varmt brugsvand. Den økonomiske fordel ved en luft til vand varmepumpe er stor. Selve investeringen er fornuftig, og besparelsen gør at din tilbagebetalingstid er god. Du kan spare penge på varmeregningen, hvis du udskifter det gamle fyr med en luft til vand varmepumpe.  En luft til vand varmepumpe er økonomisk rigtig god, hvis du har vandbåren gulvvarme i hele huset. Det skyldes, at det varme vand, der varmes op med en luft til vand varmepumpe, har en noget lavere fremløbstemperatur end det fra olie- eller gasfyret. Den lavere fremløbs temperatur, er også en del af besparelsen. At varmen i de enkelte rum fordeles via hele rummets gulvflade giver samtidig en mere effektiv og økonomisk opvarmning end med radiatorer. En kombineret løsning med gulvvarme i nogle rum og radiatorer, er også en mulighed og giver også en rigtig fin økonomi og opvarmning. Luft til vand varmepumper bør altid kombineres med en velisoleret bolig. Fremløbstemperaturen på det vand, som skal opvarme boligen er ikke så høj som det der kommer fra et oliefyr eller gasfyr. Det er derfor vigtigt at huset er velisoleret for at kunne varme bygningen godt op. Du kan også komme ud for, at antallet af radiatorer skal øges eller udskiftes til bedre  modeller, så der er en mere fornuftig overflade til at opvarme med. Hvis boligens fordelingsanlæg er et et-strengs anlæg, bør du få lavet en grundig for undersøgelse før du beslutter dig for en luft til vandvarmepumpe. Et et-strengs radiatoranlæg er, når der kun er et varmerør, som løber igennem hele huset, og som forbinder både frem- og returløb fra de enkelte radiatorer. Varmepumper er drevet af strøm. Er din bolig registret som elopvarmet på BBR, kan du få en reduceret pris på elafgiften, på det forbrug der ligger over 4.000 kWh/år. Læs mere om reduceret elafgift her Bor man i et område med fjernvarme, og hvor man ikke har tilslutnings pligt bør man også overveje en luft til vand varmepumpe. Med det rigtig indkøb af el kan det vise sig at en varmepumpe fint kan konkurrere med fjernvarmen.

Lidt om luft-vand varmepumpe funktionen

En luft til vand varmepumpe udnytter energien i luften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frost i luften. Den består af en indedel og en udedel. Varmepumpens udedel bliver placeret uden for dit hus, gerne så tæt på rummet med indedeln som muligt for at undgå varmetab. Udedelen består forenklet sagt af en kompressor og en ventilator, som placeres i nærheden af dit hus, og rummet med indedelen. Ventilatoren trækker udeluften forbi en varmeveksler, hvor energien afsættes. Her overføres energien i luften til et kølemiddel, og ved hjælp af en kompressor i varmepumpen hæves trykket og derved temperaturen i kølemidlet. Det er meget lig princippet i et køleskab, hvor varmen trækkes ud af luften inde i køleskabet og afgives på bagsiden, hvor du oplever det bliver varmt. Det opvarmede kølemiddel ledes via isolerede kobberrør ind til varmepumpens indedel, hvor kølemidlet opvarmer vandet, via en anden varmeveksler. Derefter løber det afkølede kølemiddel tilbage til varmepumpens uddel, hvor det igen opvarmes. Helle dette kredsløb er et lukket kredsløb. Inde i huset består anlægget af indedelen med styrings elektronik, en tak til brugsvand, og ofte også af en buffertank, til gulvvarmen. Det er vigtig at du får afklaret med os, om du har brug for buffertank eller ej.  Varmepumpen skal have strøm til driften, og en luft til vand-varmepumpe leverer som oftest ca. 3-4 kWh varme for hver kWh el, den forbruger. SCOP værdien på databladet, fortæller hvor effektivt din varmepumpe udnytter den tilførte energi. En luft til vand, er ofte den mest økonomiske løsning, sammenholdt med andre former for opvarmning. Læs mere om det her.

Vandtanke til luft til vand

Gå til produktet