Viser 1–12 af 30 resultater

Luft til vand varmepumper

16 års erfaring og Danmarks mest anerkendt montører

Som Panasonic Pro Partner, er Scanheat specialister på luft til vand varmepumper. Vi har i samarbejde med Panasonic Danmark, Vaillant m.fl., udvalgt Danmarks bedste montører til opgaven, med at installere vores anlæg.Med vores 16 år på markedet, 45.000 installerede varmepumper – såvel inden for luft til vand som luft til luft – er vi den førende varmepumpe specialist på markedet. Søg altid råd og vejledning hos en forhandler som er både VE og KMO certificeret. VE certifikationen er din sikkerhed for at det anlæg du får kan klare opgaven, og KMO certifikationen sikrer at forhandleren må arbejde med varmepumper. Scanheat er VE og KMO installatør, med egne montører fordelt på hele landet.


rådgivning & tilbud- 5000
38.995 DKK
- 5000
24.995 DKK
- 5800
18.999 DKK
- 7000
59.999 DKK63.750 DKK
- 2200
6.499 DKK7.499 DKK
- 8005
47.695 DKK
- 4000
33.995 DKK

Scanheat’s foretrukne mærker

Gennem vores 15 år med luft til vand varmepumper, har vi erfaret at Panasonic, Vaillant, Metro Therm m.fl., er der man får mest kvalitet for pengene. Effekt, udnyttelsegrad og lydniveau er superoptimret i disse varmepumper – det giver sikkerhed for dig som kunde.

Service organisationen

Den rette organisation, bag et produkt er uhyre vigtigt for dig som forbruger. De varmepumper vi har udvalgt, har opbygget en stærk landsdækkende service organisation, som kan assistere, hvis uheldet skulle være ude og man ønsker support– det giver sikkerhed og tryghedfor dig som forbruger. Købt derfor trygt en luft til vand varmepumpe hos os.

Scanheat er VE-installatør

Scanheat er landets førende luft til vand  specialist

Med vores egne montører, stærke service organisation, og store anerkendelse blandt vore leverandører, kan du altid være sikker på at vi er der for dig – før under og efter din handel.

Tilskud til en luft til vand  varmepumpe

Med den nye energiaftale er der tilskud på luft til vand  varmepumper. Du søger tilskuddet selv – læs gerne den information vi har samlet her – KLIK

Virkemåden ved luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe er typisk opbygget med hhv. en udendørs del og en indendørs del. Størrelsen på udendørsdelen kan variere, men består typisk af et anlæg på f.eks. 1 x 1 x ½ meter, som via en ventilator trækker frisk luft ind og udvinder varmeenergien fra luften. Varmen ledes via rør ind i huset, hvor den bruges til opvarmning af vandet i husets varmtvandsbeholder. Herfra kan vandet så bruges på traditionel vis, f.eks. til bad og opvarmning af huset via gulvvarme eller radiatorer.

Det er vigtigt at forstå at uanset temperaturen i luften, vil der altid kunne trækkes energi ud af luften. Man kan således stadig opvarme helt ned til -25°C.

Tilskud til luft til vand varmepumper

Varmepumper sparer energi

En luft til vand varmepumpe bruger en vis mængde el til drift, men det smarte er, at den i runde tal generer helt op til 5 gange så meget energi, som man putter ind i den. Det vil med andre ord sige, at 80% af den resulterende energi i princippet er ganske gratis – den er udvundet fra luften, og er produceret uden omkostninger og forurening.

Energibesparelsen tjener investeringen hjem

Energibesparelsen med en luft til vand varmepumpe afhænger naturligvis af, hvilken energiforsyning man erstatter. Hvis der f.eks. i forvejen er installeret et olie- eller gasfyr, er der mange penge at spare. Hvis man i stedet for at købe nyt fyr vælger at installere en varmepumpe af denne type, vil investeringen for en gennemsnitsfamilie typisk tjene sig hjem på 3-5 år. Herefter er der billig varme i mange år frem, for et anlæg af denne type har en gennemsnitlig levetid på hele 20 år.

Varmepumpens historie

En luft til vand varmepumpe er simpel at installere

En af de store fordele ved disse varmepumper er, at de er forholdsvis lette at installere og at de næsten ikke fylder noget. Jorden skal ikke graves op, og rørføringen ind til huset består blot af et par enkelte slanger. En professionel installatør kan derfor typisk foretage en komplet installation på en dags tid. Det er med til at holde investeringsprisen nede, og holder også generne på et minimum for husets beboere.

Placering og vedligehold af varmepumpen

En luft til vand varmepumpe passer stort set sig selv, og der er minimalt vedligehold. Den udvendige ventilator er naturligvis hørbar under belastning, men typisk svarer lydniveauet til lyden fra en moderne opvaskemaskine. Det vil dog altid være en god ide at undgå at placere den udendørsenhed op ad soveværelsesvinduer, specielt hvis man sover med åbne vinduer.

Tilbehør til luft til vand

Mere om luft til vand varmepumper

jcyznqcu3na454gx47d.pngVarmepumper af luft til vand typen kræver, at boligen er velisoleret. Fremløbstemperaturen på varmepumper som producerer opvarmningsvand, er ikke så høj som fx. på et gasfyr. Derfor skal huset være velisoleret for at man kan varme bygningen op. Man kan også ofte opleve, at radiatorerne skal udskiftes til større udgaver, så der er et større areal til at afgive varme.
Man skal dog huske at investeringen tjener sig hjem, netop fordi udgiften til varmepumpens drift er lille (den skal ikke producere så meget varme), og den eventuelle investering man måske skal bruge på isolering giver et bedre hus, bedre energimærke, og dermed ofte en højere værdi ved eventuelt salg.

luft til vand varmepumperne anvendes ofte og typisk i helårshuse og større sommerhuse, hvor den eksisterende varmekilde erstattes, f.eks. ved oliefyr, gas eller el-varme. Med luft til vand varmepumpe kan man ofte spare en del penge, hvis ens eksisterende energikilde er dyr i drift. Det er dog en større investering at købe og få installeret en luft til vand varmepumpe, men investeringen vil typisk være tilbagebetalt efter 4-7 år. Herefter vil man de næste mange år kunne spare rigtig mange penge på varmeregningen.

Dertil kommer at man bidrager mindre til CO2 udledningen, da meget af det strøm vi bruger i Danmark, kommer fra vindmøller.

Så meget kan du spare

Hvis du skal installere en luft til vand varmepumpe, så skal dit varmesystem være parat til det og dine radiatorer understøtte det. Nogle radiatorer er for små og kan ikke dække varmebehovet i huset for sig selv. Er det tilfældet, så skal de udskiftes eller suppleres med flere radiatorer. Det skyldes at fremløbstemperaturen på en lufvarmepumpe er mindre end oliefyr og gas.

Fremløbstemperaturen er vigtig. Ved at bruge en varmepumpe, så får man en lav fremløbstemperatur. Varmepumper har svært ved at opnå en varme på højere end 55-60°C, så radiatorerne skal kunne benytte en lavere varme end f.eks. olie, gas eller fjernvarme. Derfor er gulvvarme bedst ved brug af luft til vand varmepumper.

Gulvvarme med en fremløbstemperatur på omkring 30-35°C er at foretrække ved luft til vand varmepumper.

Din varmepumpe skal vedligeholdes løbende, og mindst en gang om året. Udendørsdelen skal holdes fri for blade og andet som blæser ind omkring den, så ventilatoren ikke bliver stoppet. Alle varmepumper med en kølemiddelsfyldning over 1000 gram, er det lovpligtigt at udføre eftersyn på en gang om året.

Opvarmning og brugsvand

En luft til vand varmepumpe kan både bruges til opvarmning og produktion af brugsvand. Til disse to dele er All in One løsninger og splitanlæg mest brugt. Monoblok løsninger kan dog også bruges til både opvarmning og brugsvand, med specielle installationer. All-in-One og splitløsninger har en inde- og udedel, mens monoblok alene har en udedel. Med en monoblok føres der vand ud af huset og retur, man skal derfor være opmærksom på frost sikring. Split- og All-in-One varmepumper har alene kølemiddel mellem inde- og udedel. Kølemiddel kræver ikke frostsikring. En luft til vand varmepumpe er særlig god for økonomien, når du har gulvvarme. Dette skyldes, at vandet der opvarmes med en varmepumpe, har en lav temperatur.

Vandtanke til luft til vand

Gå til produktet