Viser 1–20 af 28 resultater

Luft til luft varmepumper

En luft til luft Varmepumpe er en effektiv og energi besparende energi form, som i stigende grad anvendes i sommerhuse og almindeligt parcelhusbyggeri. Årsagen til populariteten er bl.a., at installationsprisen er lav, og at der normalt er betydelige besparelser at hente på driften. Der findes forskellige typer af luft til luft varmepumpe, og luft til luft varmepumpen er den billigste af dem alle. Den udvinder varmen fra luften udendørs, og sender den varme luft ind i huset.
Bestil et uforpligtende tilbud her.

- 3500
9.995 kr.12.495 kr.
- 2298
9.495 kr.
- 1500
19.495 kr.
- 1800
11.999 kr.12.999 kr.
- 991
14.499 kr.14.999 kr.
- 1000
7.495 kr.
- 2500
10.495 kr.
- 4400
13.299 kr.
- 2000
9.995 kr.
- 4700
10.799 kr.
- 1519
13.480 kr.
- 4000
13.999 kr.15.499 kr.
- 2000
7.995 kr.
- 4000
16.995 kr.19.995 kr.
- 3500
11.799 kr.
- 2700
8.295 kr.
- 4700
12.299 kr.
- 1000
14.150 kr.15.690 kr.
- 2000
11.495 kr.
- 1405
11.995 kr.13.590 kr.

Opbygningen af luft til luft varmepumper

Selve varmepumpens ude del placeres udendørs, typisk opad ydervæggen. Den er udformet som en kasse med indbygget ventilator, og størrelsen afhænger af kapaciteten. Typisk højde og bredde ligger i størrelsesorden 50-100cm. Ventilatoren suger luft ind fra omgivelserne og udvinder varmeenergien, som via en varmeveksler afsættes til luften indendørs. Gode råd om varmepumper.

Ren energi og store besparelser

En af de store fordele ved luft til luft varmepumpen er, at der for en stor dels vedkommende er tale om grøn energi, som ikke belaster omgivelserne med CO2. Luft til luft varmepumper bruger ganske vist strøm til driften, men som tommelfingerregel leverer den 4-5 gange så meget energi, som den forbruger. Resultatet er derfor, at to tredjedele af den resulterende energi er gratis, både for din pengepung og for miljøet.

Overvej placeringen nøje

Før installation skal man overveje placeringen nøje. Anlægget er  lydsvagt inden døre, og den udendørs ventilator afgiver lyd svarende til en moderne opvaske maskine. Men undgå alligevel at placere ude delen tæt på sove værelses vinduer. Det er også vigtigt at gøre sig klart, at luft til luft varmepumpen afgiver varmen fra den inde delen som typisk er placeret ét sted. Inde delen skal derfor være placeret centralt i huset, så varmen kan spredes til de øvrige rum via åbentstående døre.

Perfekt indeklima med en luft til luft varmepumpe

Traditionel opvarmning med el-, eller vand-radiatorer kan ofte resultere i, at luften bliver tung, da radiatorerne i kolde perioder skal være virkelig varme. Det problem eksisterer ikke med en luft til luft varmepumpe, for luften opvarmes kun til den ønskede inde temperatur, før den blæses ud i rummet. Mange brugere oplever derfor en markant forbedring af indeklimaet ved installation af  luft til luft varmepumper.  

Meget kort tilbagebetalingstid

Selve anlægget er utrolig billigt, både i indkøb og installation. En professionel installatør vil typisk kunne foretage installationen på 3-4 timer. Kombineret med de store besparelser der kan opnås, vil installationen af en luft til luft varmepumpe ofte kunne tjene sig hjem på blot 2-3 år, naturligvis afhængigt af de varmekilder den erstatter.  

Luft til luft varmepumpe med wifi

Mange luft til luft varmepumper er idag med indbygget wifi. Det gør fjernstyring af varmepumpen særdeles let. Det kræver naturligvis at du forbinder varmepumpen til husets wifi system, for at kunne betjene varmepumpen på afstand. Men når det er gjort har du mulighed for at skrue op eller ned for varmepumpen, inden du ankommer til huset. Du kan også skifte funktion.   Se vores luft til vand varmepumper.  

SCOP værdi

SCOP er det samme som udnyttelsesgraden. Hermed forståes den mængde varme man får ud af den strøm som tilføres. En SCOP på 5 betyder at når man tilfører 1 Watt  strøm får man 5 Watt varme. Jo højere værdi jo bedre. Du skal forvente at jo bedre SCOP, des højere pris. Men en høj SCOP gør ofte også tilbage betalingstiden kortere.  

Ydelse på luft til luft varmepumpe

Ydelsen på en luft til luft varmepumpe fortæller hvor meget varmepumpen kan opvarme - altså hvor stort et rum den magter. Ydelsen opgives i Watt. Varmepumper er idag inverterstyret, så principielt kan man ikke vælge en for stor varmepumpe, idet varmepumpen selv regulerer ydelsen i forhold til rummets størrelse. Vælg derfor hellere en for stor end for lille varmepumpe (gælder ved luft til luft varmepumper).  

Lydniveau på en luft til luft varmepumpe

Lyden på moderne luft til luft varmepumper er ganske lav. På indedelen helt ned til under 20 dB, svarende til blæseren på en moderne computer. Udedelens lydniveau svarer til en moderne opvaskemaskine. Mennesker oplever lyd vidt forskelligt, så derfor er det ofte placeringen af varmepumpen som er afgørende. Vælg din varmepumpe med et lydniveau omkring 20 dB, hvis du er lyd følsom.   Viden om varmepumper.  

Nyeste model

Det er altid klogt at vælge de nyeste modeller. Derved får du den nyeste teknologi, og således ofte også den bedste udnyttelse af varmepumpen. selvom varmepumper for det meste ser ens ud, kan indmaden være vidt forskellig.   Se luft til luft tilbehør.  

Hold med alle vores typer og modeller ved at tjekke siden, hvor vi lister alle varmepumper.


Bedre indeklima i boligen

En luft til luft varmepumpe er ikke blot en varmekilde til huset eller sommerhuset. Den kanmen kan også bruges som en air-condition. Du har altså mulighed for at indstille temperatur, som passer  bedst. Luft til luft varmepumpen har en god cirkulation af  luften og varmen i huset. Det gør at man kan undgå fugtig og indelukket luft og fugt i sommerhuse, som ikke benyttes så ofte. Varmepumpen har desuden et støv- og studs filter, hvorfor man får en renere luft og et bedre indeklima. Der er meget lidt lyd fra en moderne varmepumpe og langt de fleste varmepumper er utroligt støjsvage, og man vil knap nok bemærke dem.  

Spar penge på driften

En Luft til luft-varmepumpe er en super god erstatning i huse hvor man idag opvarmer med el, da man herved vil opnå en stor besparelse på varmeregningen. Men også i huse med andre opvarmningsformer, som olie, gas eller biokedel, vil de være gode som supplerende varmekilder. Langt de fleste luft til luft varmepumper er inverterstyret, som giver et fleksibelt strømforbrug. Det giver en god økonomi på varmen, da det betyder, at varmepumpen automatisk vil drosle ned og ikke bruge så meget strøm, hvis der skal opretholdes en temperatur, som varmepumpen er indstillet til.

Alle luft til luft varmepumper som er købt hos Scanheat kan fjernstyres. Enten er der allerede indbygget wifi i varmepumpen, eller også kan der tilkøbes et GSM modul eller wifi model. Det gør det muligt at fjernstyre varmepumpen ved hjælp af mobilen eller PC. Tilbehør som wifi og GSM giver mulighed for at tænde eller slukke varmepumpen inden brug eller efter brug af sommerhuset, samt sætte varmepumpen til frostsikring, også kaldet vedligeholdelsesvarme, svarende til en temperatur på 8 til 10 grader.   Læs om placering af varmepumper.  


Lidt mere om luft til luft varmepumper

En luft til luft varmepumpe er bedst egnet til helårs beboelse, sommerhuse, eller som supplement til større ejendomme. De luft til luft  varmepumper, som Scanheat forhandler, er  udviklet til at opfylde næsten alle behov til alle boligtyper. Scanheat tilbyder dig alle modeltyper, fra væg monterede luft til luft varmepumper til gulvmodeller. Det avancerede luftrensningssystem i f.eks. Panasonic sikrer hurtig opvarmning af hjemmet om vinteren, men virker samtidig som et effektivt aircondition i sommermånederne og bidrager derfor til et behageligt indeklima hele året. Luftcirkulationen er også med til at fjerne fugt og forhindre støvdannelse i boliger der ikke bruges hele tiden, som f.eks. fritids-, koloni- og sommerhuse.


En luft til luft varmepumpe fra Scanheat giver op til 70% energireduktion af de samlede energiomkostninger til opvarmning, hvilket gør, at den investeringen hurtigt er tjent hjem. Boliger der bruges meget lidt har en tendens til at udvikle "kælderlugt”, fordi der ikke tilføres varme hele tiden. Med en luft til luft varmepumpe vil bekymringerne og overvejelserne om hvorvidt der lugter grimt ved ankomst, blive reduceret og ofte helt forsvinde, da du med en luft til luft varmepumpe installeret, kan holde dit sommerhus opvarmet hele året rundt, uden det koster specielt meget grundet den reducerede udgift til el. Det er vigtigt at overveje luft til luft pumpens SCOP værdi, før du investerer i den. SCOP værdien er et udtryk for, hvor meget energi varmepumpen afgiver i forhold til, hvor meget den forbruger. Jo mere den afgiver, jo flere penge sparer du. luft til luft varmepumper bliver energimærket af producenterne efter anvisning fra EU og Energistyrelsen. A+++ luft til luft varmepumper pumper er en større investering end andreluft til luft varmepumper, men indkøb af A+++ luft til luft varmepumper kan ofte bedst betale sig, da de bruger mindre strøm, hvilket gør at besparelsen  hurtigt løber op i mange penge. Med de dyrere modeller følger der inverter styring med, som gør at pumpens produktion automatisk tilpasses den omkringliggende temperatur, hvilket gør at den slags luft til luft varmepumper er meget støjsvage og holder i længere tid.  

Installationen af luft til luft varmepumpe.

Luft til luft varmepumper er nemme at installere. Selve installationen tager som standard, ikke mere end tre til fem timer. Prisen for en luft til luft varmepumpe opgives ofte uden installation, og installationen købes derfor separat. Læs om Scanheat's intallation af luft til luft varmepumper her. Husk altid at købe en luft til luft varmepumpe og installation samme sted, og for sikkerhed i fremtiden - brug en VE-installatør VE-installatør. Der monteres en ude- og en indedel, som forbindes med rør, hvori kølemidlet bevæger sig. Der bores et hul gennem ydermuren til rør og kabler, hullet er ca. 70 mm. Indedelen placeres typisk 20-30 cm under loftet og udedelen placeres på et plant stabilt underlag udenfor. Varmen fra indedelen cirkulerer ud i huset, varmen afgives dog naturligvis bedst i rummet hvor indedelen sidder, hvilket man skal være opmærksom på, når man vælger placeringen. Åbne døre giver naturligvis bedst fordeling af varmen. For 9 ud af 10 luft til luft varmepumper, vil en 10A forsikring, 220/230 Volt være rigeligt. Det er lovpligtigt at benytte en autoriseret (KMO uddannet) montør, til installationen.  

    Gå til produktet