Viser 1–40 af 84 resultater

Varmepumper

Varmepumper bruger udeluftens energi til at producere varme til dit hus, uanset hvor koldt det er ude. De bedste varmepumper kan trække varme ud af luft helt ned til minus 25 grader. En varmepumpe virker således uanset årstiden.

Bestil et uforpligtende tilbud her.

- 2000
13.995 kr.
- 4505
13.490 kr.16.495 kr.
- 3000
- 3300
- 5505
11.490 kr.12.490 kr.
2.000 kr.
- 4800
15.195 kr.
- 4000
11.995 kr.
- 1800
14.695 kr.
- 3000
14.695 kr.15.995 kr.
- 1794
16.995 kr.18.395 kr.
- 1950
13.200 kr.14.750 kr.
- 1305
14.690 kr.17.295 kr.
- 1694
18.900 kr.20.395 kr.
- 2500
11.995 kr.
- 2726
7.269 kr.
- 4000
16.995 kr.19.995 kr.
- 491
13.999 kr.
- 2500
17.495 kr.18.495 kr.

Hvorfor vælge en varmepumpe?

En varmepumpe er en effektiv opvarmningsform, som vil spare penge på din varmeregning. Det gælder uanset hvilken opvarmningsform du har i dag. De mest udbredte typer af varmepumper er luft til vand og luft til luft. Jordvarme findes også, men er meget dyrt i etablering, idet systemet, ligger i jorden. Når du køber varmepumpe, er det meget vigtigt at du vælger en forhandler som er KMO og VE certificeret. Forhandlere med disse godkendelser, har en uddannelse som sikrer at din varmepumpe passer til opgaven og er korrekt monteret. Når du køber, skal du lægge vægt på SCOP værdien, ydelsen (kwatt), og lydniveauet. SCOP værdien fortæller hvor godt den tilførte energi udnyttes, jo højere tal des bedre. Det er lovligt at bruge en luft-til-luft-varmepumpe som primær opvarmningskilde, så længe installationen overholder kravene i bygningsreglementet og DS 469, herunder krav om individuel rumregulering.

Generelt om varmepumper

Det smarte ved en varmepumpe er, at den tager energien fra luften udenfor og bruger denne energi (varme) til at opvarme rummet indenfor. På den måde udnyttes den gratis varme og energi, som udendørs luften indeholder. Varmepumper har alle gennemgået en varmepumpe test. Varmepumpen er en effektiv mulighed for dig, som ønsker at spare mange penge på din varmeregning. Med en varmepumpe fra Scanheat, har du mulighed for at få en energivenlig løsning til dit hjem. Effektfaktoren for en varmepumpe ligger i dag på over 4, hvilket vil sige, at en varmepumpe generer over 4 gange så meget energi, som den selv anvender. Du kan dermed opnå varme for godt fire kroner, for hver gang, at du betaler én. En varmepumpe er derfor en rigtig god investering for dig, som ønsker at få mest mulig ud af dit budget. Der er  store besparelser at opnå på varmeregningen, hvis udskifter, eller supplerer,din nuværende varmeløsning med en varmepumpe. En varmepumpe er en opvarmningsform, som optager varmeenergien fra luften udefra, og derefter omdanner energien til varme indenfor - billigt - effektivt og hurtigt. I forhold til andre opvarmningsformer er en varmepumpe billig at investere i, da det er et afprøvet og stabilt system. En varmepumpe kan både varme og køle, og er derfor også en hjølp påde varme sommerdage. Med en varmepumpe får du både varme og kulde, som kan bruges både om sommeren og vinteren, du styrrer selv systemet med fjernbetjeningen som er standard, eller med en App fra telefonen. Varmepumper er en billig opvarmningsform, som udnytter energien optimalt. En varmepumpe er suverænt den billigste og bedste løsning til at opnå et optimalt indeklima, såvel om vinteren som om sommeren.

Spar penge med grøn omstilling

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer som et omvendt køleskab. I et køleskab trækkes varmen ud af madvarerne i køleskabet, og varmen slippes ud på bagsiden af køleskabet. På samme måde trækker en varmepumpe varmen ud af luften udenfor og bruger den energi til at opvarme i huset inden for. En varmepumpe består af en indedel, der er placeret inde i huset, som leverer varmen, og en udedel, der er monteret udenfor som trækker varmen (energien) ud af luften. Luften inden for suges op gennem indedelen og tilføres energien udefra, hvorved den opvarmes, inden den igenblæses ud i huset. Den tekniske forklaring er: Udedelen og indedelen er indbyrdes forbundet med to kobber rør med kølemiddel. Kølemidlet fordamper (bliver til en gas) i udedelen og fortættes (bliver igen til væske) i indedelen, hvilket afgiver varme. Der er en kompressor, der bruger strøm, der driver processen. SCOP værdien for en varmepumpe fortæller hvor godt kompressoren bruger strømmen i forhold til den varme den afgives, en SCOP på 5 fortæller at der bruges 1 Watt strøm, og leveres 5 Watt varme. Jo højrer SCOP – jo bedre.

Du finder sommerhus og fritidshus og varmepumper her.

Hvilken varmepumpe skal man vælge?

Varmepumper kommer i forskellige udgaver, og kan dermed opfylde forskellige behov. Du kan f.eks. investere i en luft til luft varmepumpe, som der kan anvendes i et sommerhus, i en kolonihave eller i helårsbeboelser. Dette er en særdeles effektiv samt energibesparende varmepumpe, som har en lav installationspris, og samtidig er vedligeholdelsesomkostningerne lave på denne type. Som sagt, findes der forskellige udgaver af varmepumper, og en varmepumpe er den billigste løsning af dem alle. En anden type varmepumpe, er en luft til vand varmepumpe. Denne type varmepumpe er særdeles velegnet til at opvarme vand med, såvel  brugsvand, som vand til gulvvarme / radiator varme. En varmepumpe udnytter varmen, som findes i udeluften, og anvender denne til at producere varme, samt varmt vand i hjemmet. Denne type varmepumpe kan f.eks. anvendes, som den eneste varmekilde i hjemmet. Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Selve udedelen er en stor ventilator, og denne ventilator overfører varme til indedelen og centralvarmeanlægget. Herefter kan varmen ledes ud i radiatorer, samt producere varmt brugsvand.

Hvad kan man spare med en varmepumpe?

En varmepumpe kan spare dig for 50% til 70% på din varmeregning, og hvis du anvender el til opvarmning i hjemmet, så kan du spare helt op til 80%. Dette afhænger af hvilken type varmepumpe du vælger. Uanset hvilken varmepumpe du vælger at købe hos Scanheat, så sikrer vi dig, at du får en varmepumpe i høj kvalitet. Vi leverer hotline service samt serviceydelser på alle vores varmepumper, uanset mærke.

Varmepumper slår fjernvarme i stor test

Varmepumper er billigere og mere energieffektive end fjernvarme. Det er resultatet af det store finske testprojekt ’Tæt på nul’. Særligt effekten af varmepumper imponerede. Mange husejere vil nok finde interesse i en ny, stor test af varmekilders energieffektivitet fra Finland. Den viser, at varmepumper er mere energieffektive og billigere end fjernvarme. Testprojektet ’Tæt på nul’ er foretaget af organisationen Green Net Finland, University of Aalto, det finske tekniske forskningscenter VTT og varmepumpe-organisationen SULP i perioden 2013 til 2015.

Vi er E-mærket

Tre forskellige bygningstyper

Varmekilderne blev testet i tre typer af bygninger: villaer, nye lejlighedsbyggerier og renoverede lejligheder fra 1960-tallet. Foruden varmepumper, som henter grundvarme, og varmepumper, som trækker varmeenergi ud af luften, testede man også fjernvarme og solpaneler. Der blev brugt de samme parametre i målingen af energieffektiviteten, såsom isolationsmængder, vandbåret opvarmning og brug af LED-lys ved testen af alle varmekilder. Resultaterne for hver hustype viser, at alle varmepumperne opfyldte testens krav til ”tæt på nul” i energiforbrug.

Du kan finde for information om montage og service her

Køling for optimalt indeklima

Der er behov for køling i nordiske huse, og testene viser, at det sikrer et godt indeklima året rundt. Det giver et særligt plus i bogen hos varmepumperne, da de har denne funktion indbygget. Selvom brug af grundvarme viste sig at være mest gunstig i forhold til omkostninger og energi, var projektgruppen særligt positivt overraskede over effekten af varmepumperne. Projektgruppen frygtede, at udetemperaturen i Finland var for lav, til at man kunne få fuld effekt af pumperne, men de blev positivt overraskede, da de opdagede, at pumperne var næsten lige så økonomisk gunstige som grundvarme. Målt over 25 år viste det sig at brugen af grundvarme kostede 1291 kr. per kvadratmeter, mod fjernvarme som kostede 1679 kr. varmepumper kostede 1365 kr. per kvadratmeter. ”Dette er et godt eksempel på den energieffektivitet varmepumper giver i et nordisk klima. Testen viser, at varmepumper hjælper forbrugerne til at spare penge, samtidig med at de gør noget godt for miljøet”, siger Sofia Törnlöf, produktchef for Panasonic Heating & Cooling Nordic.

Garanteret effekt med varmepumper

Panasonic har markedets bredeste portefølje af varmepumper særligt tilpasset til det nordiske klima, og leverer dermed fuld effekt selv på de koldeste vinterdage. ”En varmepumpe reducerer i gennemsnit strømregningen med 30-60 procent. Varmepumpen kan let integreres i de fleste varmeanlæg og er kompatibel med andre energieffektive kilder som solpaneler”, siger Sofia Törnlöf, Panasonic. Se Panasonic varmepumper her.

Sådan afrimer en varmepumpe

Hvordan virker varmepumpen?

Fra udedelen optager varmepumpen energi fra omgivelserne - jorden eller udeluft, som får kølemidlet til at koge og fordampe. Når denne damp komprimeres  i kompressoren, hæves trykket og temperaturen stiger. Det nu meget varme kølemiddel "løber" mod indedelen via rørene, hvor varmen afgives i indedelen. Herved afkøles kølemidlet og bliver igen til væske, der løber gennem en termoventil og tilbage til udedelen, hvor processen starter forfra. Der er således tale om et lukket kredsløb. Det er i indedelen, at varmen fra kølemidlet overføres til husets varmefordelingssystem, enten til et vandbåret system eller som luftvarme.

Forholdet mellem brugt energi (el) og afgivet energi i varmepumper / COP

For at drive varmepumpen skal der tilføres energi, der overvejende er el. Afhængig af niveauet på varmekilden, og den ønskede temperatur på den varme man ønsker, vil mængden af den leverede energi typisk være 3-5 gange større end den tilførte el energi. Forholdet mellem afgivet og optaget energi kaldes også varmepumpens besparelsesfaktor eller COP værdien. Det er den, der viser hvor god og effektiv varmepumpen er ved en given temperatur. COP værdien er afhængig at temperaturen inden for og uden for.

Årsnormfaktor for varmepumper / SCOP

Hvis du vil beregne, hvor meget el din varmepumpe bruger i løbet af hele fyringssæsonen, kan du ikke bruge COP-faktoren, men derimod den såkaldte årsvirkningsgrad, SCOP, som er en gennemsnitlig COP-faktor for et helt år - i det område du befinder dig i. Her er der taget højde for temperatursvingningerne over året og årsvirkningsgraden er således et udtryk for varmepumpens virkningsgrad for en normal fyringssæson.

Varmepumpens historie

Lidt mere om COP-faktoren

Normalt opgives COP-faktorer for varmepumper for et bestemt temperatursæt. COP-faktoren for varmepumper er beregnet ved en lufttemperatur udenfor på 7 grader og en fremløbstemperatur til centralvarmeanlægget på 45 grader. COP-faktoren fo varmepumper opgives ved 7 grader udetemperatur og en indblæsningstemperatur på 20 grader. Vi anbefaler at du overvejende ser på SCOP værdien for at få et retvisende billede

Placering af varmepumpe

Indedelen. Indedelen skal have en frihøjde på min. 10 cm i forhold til loftet, gerne 20 cm  - måles fra overkanten af indedelen. Indedelen har en højde på ca 30 cm. Udedelen. Placeres bedst på et plant underlag på jorden, og hæves op over underlaget ved hjælp af eventuelle tilkøbte fødder, eller f.eks. lecablokke, fundament blokke eller lignende. Der skal være frit foran udedelen, og frit til siderne, så montøren kan komme til. Vi anbefaler ikke montering på træhuse, grundet evt. egensvingninger i væggen. Vægmontage på murede huse er en ok god løsning. Strøm(el). Har du ikke en el tilslutning inden for 1 m af ude- eller indedel, beder vi dig vente med at skaffe elektriker til efter varmepumpen er monteret. På den måde får du placeret el tilslutningen helt rigtigt i forhold til varmepumpen.

Du kan læse mere om montage og placering af varmepumper her

Opvarmning og afkøling med en varmepumpe

Hvis du undersøger varme- og køleindstillingerne for et nyt hus eller leder efter måder at reducere dine energiregninger på, overvejer du måske en varmepumpe. En varmepumpe kan give dit hjem klimakontrol året rundt ved at levere varme til det om vinteren og afkøle det om sommeren. Nogle typer kan også varme vand. Generelt er det muligvis ikke økonomisk at bruge en varmepumpe til at imødekomme alle dine varmebehov. Dog brugt i forbindelse med en supplerende form for opvarmning, såsom en olie-, gas- eller elektrisk ovn, kan en varmepumpe give pålidelig og økonomisk opvarmning om vinteren og afkøling om sommeren.

Hvis du allerede har et olie- eller elektrisk varmesystem, kan installation af en varmepumpe være en effektiv måde at reducere dine energiomkostninger på. Ikke desto mindre er det vigtigt at overveje alle fordele og omkostninger, før du køber en varmepumpe. Mens varmepumper måske har lavere brændstofomkostninger end konventionelle varme- og kølesystemer, er det en investering nu og her - men også en investering som betaler sig, d det reducerer din varmeregning, og reducerer CO2.

Det er vigtigt at veje din forventede brændstofbesparelse omhyggeligt op mod de oprindelige omkostninger til opvarmning. Det er også vigtigt at indse, at varmepumper vil være mest økonomiske, når de bruges året rundt. Ud over at se på omkostninger, skal du overveje andre faktorer. Hvor meget plads kræver udstyret? Vil din energiforsyning blive afbrudt lejlighedsvis? I bekræftende fald, hvor ofte? Har du brug for ændringer eller forbedringer af dit kanalsystem? Hvor meget service kræver systemet, og hvad koster det?

Energistyring i hjemmet

Varmepumper er meget effektive varme- og kølesystemer og kan reducere dine energiomkostninger betydeligt. Der er dog ikke meget mening i at investere i et effektivt varmesystem, hvis dit hjem mister varme gennem dårligt isolerede vægge, lofter, vinduer og døre og ved luftlækage gennem revner og huller. I mange tilfælde giver det god mening at reducere luft lækage og opgradere isolering og vinduer, før du køber et nyt eller supplerer dit varmesystem. En varmepumpe er en elektrisk enhed, der udtrækker varme fra et sted og overfører den til et andet.

Varmepumpen er ikke en ny teknologi; det har været brugt i Canada og over hele verden i årtier. Køleskabe og klimaanlæg er begge almindelige eksempler på denne teknologi.

Varmepumper overfører varme ved at cirkulere et kølemiddel gennem en cyklus med fordampning og kondensation. En kompressor pumper kølemediet mellem to varmevekslerspoler. I en spole fordampes kølemediet ved lavt tryk og absorberer varme fra dets omgivelser. Kølemediet komprimeres derefter undervejs til den anden spole, hvor det kondenseres ved højt tryk. På dette tidspunkt frigiver den den varme, den optog tidligere i cyklussen.

Køleskabe og klimaanlæg er begge eksempler på varmepumper, der kun fungerer i køletilstand. Et køleskab er hovedsagelig en isoleret kasse med et varmepumpesystem tilsluttet det. Fordamperspolen er placeret inde i kassen, normalt i kølerummet. Varme absorberes fra dette sted og overføres til udenfor, normalt bag eller under enheden, hvor kondensatoren er placeret.

På samme måde overfører et airconditionanlæg varme fra inde i et hus til det udendørs. Varmepumpecyklussen er fuldt reversibel, og varmepumper kan give klimakontrol til dit hjem, enten ved at varme eller køle  - opvarmning om vinteren og afkøling og affugtning om sommeren. Da jorden og luften udenfor altid indeholder noget varme, kan en varmepumpe levere varme til et hus, selv på kolde vinterdage. En varmepumpe absorberer varme fra udeluften. Det er den mest almindelige type varmepumpe, der findes i danske hjem.

Gode råd om varmepumper

Varmepumper skal idag være energimærkede, så det er nemt for forbrugeren at finde frem til de mest energirigtige modeller. Varmepumper mærkes fra A+++ til A+. Mest effektiv er A+++ varmepumper

Der er ikke lovligt at installere varmepumper selv, da det kræver særlig køleteknisk viden og certificering. Vælg altid en KMO certificeret installatør, der er godkendt til at arbejde og servicere varmepumpeanlæg. Sørg for regelmæssigt tilsyn, gerne hvert år. Varmepumper med mere end et kilo kølemiddel skal tilses hvert år af en autoriseret installatør.

Få dog serviceret din varmepumpe hvert år, da de fleste producenter kræver årligt tilsyn for at bevare garantien. Det årlige eftersyn gør at din varmepumpe yder den optimale effekt, og dermed giver dig de største besparelser. Vandbårne varmepumper fungerer godt i kombination med gulvvarme, hvor vandets fremløbstemperatur skal være lavere end i radiatorer.

Gulvvarme giver god opvarmning ved 35 grader, hvorimod radiatorer ofte skal have en fremløbs temperatur på 50-60 grader. Nogle varmepumper kan ofte, kombineres med en sms- eller wifi-styreenhed, så du kan tænde for dem i god tid via mobilen. Det er især praktisk, når anlægget sidder i et sommer- eller kolonihavehus, du ikke bruger året rundt. Nogle anlæg kan også kombineres med en luftfugtighedssensor, der får anlægget til at hæve temperaturen i huset i ekstra fugtige perioder. varmepumper kan også bruges som airconditionanlæg om sommeren.

Husk dog, at de bruger noget mere el på køling end til opvarmning, svarende til at man åbner køleskab for at få kulde ud - det ved vi alle er dyrt. Varmepumper er som beskrevet ovenfor velegnede til at opvarme sommerhuse, boliger, udestuer, garager, værkstedet, kolonihavehuse og lignende fritidshuse. Særligt kan boligarealer på mellem 50-150 m2, hvor der ikke er installeret centralvarme opnå store fordele ved at installere en enkelt varmepumpe.

Større boliger kan dog også drage nytte af varmepumper, men kræver så måske flere varmepumper installeret. Bl.a. kan en varmepumpe holde sommerhuset frostfrit i efteråret og vinteren, men også køle med aircondition på de varmeste sommerdage.

Ofte opnår man også  et bedre indeklima, da varmepumpen renser luften for støv og partikler inden den blæser den opvarmede eller nedkølede luft rundt i boligen. Mange sommerhuse og fritidsboliger bliver i dag opvarmet med forurenende brændeovne eller elradiatorer med stort strømforbrug. På trods af, at varmepumper anvender el, er de langt mere miljøvenlige og billigere i drift end almindelig elvarme. Den økonomiske besparelse skyldes, at varmepumper udnytter den tilførte varmeenergi over 3-5 gange bedre end andre ved brugen af el.

    Gå til produktet