Spar penge med grøn omstilling

Grøn omstilling med varmepumper og el

Spar penge med grøn omstilling

Med faldende elpriser i de kommende år og en forøgelse af Danmarks elproduktion gennem vindmøller, kan man med en investering i en varmepumpe spare penge på varmebudgettet, samtidig med at man bidrager positivt til den grønne omstilling.

Hertil kommer en ikke væsentlig nedsættelse af din kWatt pris på el ved forbrug over 4000 kWatt – læs mere nedenfor.

Reduceret elpris

Hvis dit hus primært opvarmes med varmepumpe, kan du få en reduktion i din elpris og skære toppen af din elregning.

Privatkunder som bruger varmepumpe som primær varmekilde til deres helårsbolig, sommerhus eller ferielejlighed, kan få skåret toppen af deres elregning på det forbrug der overstiger 4000 kWh pr. år.

Sommerhuse og ferieboliger har pr. 1. februar 2019 fået de samme muligheder som før kun var for helårsboliger. For sommerhuse og ferieboliger kan der maksimalt gives reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft til 1.2.2019.

Det kræver, at boligen er korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret) og at du søger om reduktionen. Dit elselskab kan guide dig igennem processen.

Vær opmærksom på, at du skal søge om reduceret elafgift hos dit el-selskab. Det er det selskab, som sender dig din regning, som sørger for at registrere din ansøgning om reduceret elafgift.

Se alle varmepumper her

Hvor meget kan jeg spare?

I 2019 blev din elafgift beregnet efter følgende satser, hvis du er berettiget til nedsættelse:

  • Elafgift ved forbrug op til 4.000 kWh/år: 110,5 øre/kWh inkl. moms (88,40 øre/kWh ekskl. moms)
  • Elafgift ved forbrug over 4.000 kWh/år: 32,38 øre/kWh inkl. moms (25,90 øre/kWh eksl. Moms)

Dette giver dig en besparelse på 78,13 øre/kWh inkl. moms (62,50 øre/kWh ekskl. moms)
Bemærk, at det er ekskl. moms priserne, som fremgår på din elregning da momsen tillægges efterfølgende.

Eksempel: I en elopvarmet bolig der gennemsnitligt bruger 15.000 kWh til opvarmning, giver det en årlig besparelse på over 8000 kr. inkl. moms.

Ovenstående er taget fra et energiselskab som et eksempel, men tallene viser det generelle billede. Henvend dig til dit elselskab for at få dine egne helt eksakte tal.
Ovenstående er reglerne i skrivende stund.

Økonomisk fordel

At købe en varmepumpe er klart en økonomisk og klimamæssig fordel. Ikke nok med at man får reduceret sin elpris – men faktisk bruger en moderne varmepumpe 4-5 gange mindre energi til den samme varme, i forhold til elradiatorer. Det bidrager til mindre udledning af CO2 – altså fordel for det globale klima.

Se alle luft-vand varmepumper her

Gå til produktet