Scanheat varmepumpe guide

Nedenfor finder du oplysninger som er en god introduktion til varmepumper.

varmepumpe findes her

Varmepumper

En varmepumpe består af to dele: indedelen og udedelen. Det fungerer ved at trække energi ud af luften og kan både bruges til at opvarme og afkøle din husstand. Det er i Danmark kun tilladt at køle med luft-luft varmepumper.

Vær opmærksom på effektfaktoren (SCOP) når du vælger en varmepumpe, da det angiver hvor godt den leverer energi i forhold til forbrug. Varmepumper er billige i drift og skåner miljøet, samt formindsker CO2-udslippet og giver et bedre indeklima.

Varmepumper findes i mange typer og modeller,  og er et effektivt apparat til både varme og at trække fugt ud ved at trække varmenergi ud af luften.

En varmepumpe består af indedel og udedel, der samarbejder for at give varme i husstanden. Varmepumpen kan generere effektiv varme hele året rundt, forbedre indeklimaet og formindske CO2-udslippet. Køberen bør være opmærksom på energimærket, som viser varmepumpens evne til at levere energi. Driften af varmepumpen er generelt billig og miljøvenlig.

Varmepumpen består som beskrevet ovenfor, af en indedel placeret  det sted, hvor varmebehovet er størst, og en udedel placeret udvendigt på/ved huset. Varmepumpen fungerer som et omvendt køleskab ved at kompressoren i udedelen indsamler og overfører varme til indedelen. Varmepumpen kan generere varme effektivt også i vinterhalvåret og benyttes også til at afkøle huset, når vejret er varmt. Hos Scanheat har vi moderne varmepumper som kan levere varme effektivt helt ned til minus 20 grader Celsius

Er du nået til, hvor du skal købe en varmepumpe til dit hjem, er det som skrevet, en god idé at holde øje med effektfaktoren. Alle varmepumper har en effektfaktor (SCOP), som indikerer, hvor god varmepumpen er til at levere energi. SCOPen over 4 vil det sige, at varmepumpen giver mere end 4 gange så meget energi, end den forbruger.

Der findes varmepumper med effektfaktor med SCOP på 5 eller derover. De er særdeles effektive.

Energi mærket siger også noget om hvor effektiv en varmepumpe er. Hos Scanheat anbefaler vi generelt altid at købe en varmepumpe med energimærke A+++.

Varmepumpe – Vær opmærksom på dette:
  • Vælg en varmepumpe med høj effektfaktor (SCOP)
  • Invester i A++ eller A+++ varmepumper
  • Varmepumpen leverer energi effektivt hele året
  • Varmepumpen giver bedre indeklima og mindsker CO2-udslip
  • Energimærket angiver varmepumpens energieffektivitet.

Luft-luft varmepumper

Luft til luft varmepumper kan forbedre indeklimaet ved at minimere risikoen for fugtproblemer og sundhedsskadelige svampe. De cirkulerer varmen jævnt i hele huset, hvilket kan reducere forekomsten af skimmelsvampe. Udluftning er dog altid vigtigt for at reducere muligheder for skimmelsvamp. Kraftig udluftning dagligt af et par minutters varighed bidrager altid til et godt indeklima. 

Desuden kan varmepumper også sænke temperaturen indendørs i de varme sommermåneder, så man kan nyde et komfortabelt indeklima året rundt.

Luft-luft varmepumper er velegnede til sommerhuse og som supplerende varmekilder i helårs beboelsen.

Se alle luft-luft varmepumper

Luft-vand varmepumper

Luft til vand-varmepumper er en af de mest energieffektive og miljøvenlige løsninger til opvarmning af hjemmet. De leverer omkring 3,5-5 gange så meget varmeenergi som den mængde el-energi, de bruger, og er derfor et godt alternativ til de traditionelle varmeløsninger. Luft til vand-varmepumper kræver ikke den samme plads som jordvarmeanlæg, så de er en god løsning for husejere, der ikke har en stor grund.

Luft til vand-varmepumper er også meget lydsvage, så når de er installeret, vil de ikke forstyrre hverdagen. De er en totalløsning, der opvarmer både boligen og det varme brugsvand, hvilket gør dem til en overskuelig varmeløsning for husejere.

Desuden er luft til vand-varmepumper driftssikre og har en lang levetid, hvilket betyder, at investeringsomkostningerne typisk vil tjene sig ind efter relativt få år. Derfor er en luft til vand-varmepumpe et godt alternativ til dem, der ønsker en energieffektiv og miljøvenlig varmeløsning til deres hjem.

Luft-vand varmepumper kan købes som total løsninger, hvor alt udskiftes – eller som modificerede løsninger hvor varmepumpen tilpasses en eksistrende løsning.

Kontakt vores dygtige service medarbejdere her, hvis du ønsker råd til din løsning.

Se alle luft-vand varmepumper

Hvad kan jeg spare med en varmepumpe?

Anskaffelse af en varmepumpe kan føre til store besparelser på varmeregningen for dem, der i dag har gas- eller oliefyr. Dette skyldes, at varmepumpen tilfører omtrent fire gange så meget energi, som den forbruger. En varmepumpe kan i skrivende stund  tjene sig hjem inden for fem år, og i mange tilfælde betale sig selv i løbet af garantiperioden.

For eksempel, hvis du bor i et stort hus og betaler 30.000 kroner om året for din gasopvarmning, kan en varmepumpe reducere dine udgifter til omkring 8.000 kroner om året.

Selvom varmepumpen kører på elektricitet, er energien så effektivt udnyttet, at det ofte kan betale sig at anskaffe sig en varmepumpe, selv om elpriserne stiger. Mange husejere vælger faktisk at få en varmepumpe som varmekilde, selv om de har mulighed for at få fjernvarme, fordi varmepumpen for dem er billigere end fjernvarme.

Grønnere varme

En varmepumpe er en mere miljøvenlig og energieffektiv løsning til opvarmning af dit hjem sammenlignet med traditionelle varmekilder, såsom gas- og oliefyr. Varmepumpen bruger ikke direkte fossilt brændsel, men i stedet kun elektricitet til at producere varme.

Varmepumpen fungerer ved at udnytte den energi, der findes i luften udenfor. Den omdanner denne energi til varme, som derefter spredes indenfor. På den måde kan varmepumpen også opvarme dit hjem, selv når temperaturen udenfor er lav.

Da varmepumpen kører på elektricitet, kan en del af den strøm, du bruger, også komme fra vedvarende energikilder, hvilket gør den til en mere bæredygtig løsning end andre eldrevne varmekilder. Desuden bruger varmepumpen faktisk mindre elektricitet end andre eldrevne varmeløsninger, hvilket gør den til en mere energieffektiv mulighed.

Se vores luft-vand varmepumper her

Hvad koster en varmepumpe?

At få installeret en ny varmekilde i hjemmet kan være en stor investering, men det kan også give store besparelser på lang sigt. Prisen for en varmekilde-installation varierer afhængigt af størrelsen på anlægget og modellen, som du ønsker. Derfor er det vigtigt, at du vælger den mest energirigtige model, gerne en A++ eller A+++ model.

En luft til luft-varmepumpe er en af de billigere løsninger på markedet, og det koster omkring 12.000-17.000 kroner inklusive moms og montage at få denne type varmepumpe installeret. En luft til vand-varmepumpe er en mere effektiv varmekilde til større boliger, men også en større investering. Det typiske prisleje for en luft til vand-varmepumpe ligger mellem 60.000-110.000 kroner hos Scanheat.

Varmepumpens kommende udvikling

I dag er varmepumper på vej til at blive den mest almindelig måde at opvarme huse på ud over fjernvarme. Varmepumper er bæredygtige, eftersom energien hentes fra luften, jorden eller vandet – og kan iøvrigt fint  kombineres med solceller. De kan sænke dine omkostninger til opvarmning, idet de anvender naturligt forekommende energi fra naturen. Desuden er der tilskud til installationen, hvilket sænker omkostningerne yderligere. En varmepumpe kan også gøre dig uafhængig, eftersom driftsomkostningerne påvirkes minimalt af stigende energipriser – idet du har mulighed for at vælge energiselskab og hvilken strøm du vil have.

18 års tryghed

Scanheat har gennem de sidste 18 år opbygget Danmarks førende virksomhed inden for varmepumper til private og erhverv.

Vores udvalg af varmepumper er udvalgt således de matcher vore kunders behov og samtidig indeholder tidens bedste teknologi.
Alle vores varmepumper er tilpasset til de Nordiske forhold.

Vores 18 år i varmepumpe branchen giver dig tryghed for at vi ved hvad vi snakker om – såvel før som efter et salg.
Vi finder en varmepumpe der passer til dit behov – og det vel og mærke til konkurrence dygtige priser.

Vi kommer over hele landet, undtagen Bornholm.

Vores medarbejdere er nøje udvalgt og ved alt om varmepumper – ellers finder de ud af det. Du kan kontakte os her.

- 1950
13.200 kr.14.750 kr.
- 4000
16.995 kr.19.995 kr.
Gå til produktet