Placering af varmepumpe

 

Således placerer du din varmepumpe bedst og billigst.
Med den rette placering sparer du mest muligt på varmeregningen og på montagen.

Det er vigtigt at placere varmepumpen rigtigt første gang. Vi kan rådgive dig særdeles grundigt via telefonen, og med montører der sammenlagt har opsat mere end 30.000 varmepumper over årene, kan der også findes en god placering på opsætningsstedet. At flytte en varmepumpe efter opsætning er muligt – men dyrt.

Udedel
Vi anbefaler at udedelen sættes på fødder således den er hævet minimum 10 cm over jorden, da der i vinterens kan dannes is fra det kondensvand som dannes under udedelen.
Kondensvand er en naturlig konsekvens af den måde en varmepumpe arbejder på. Bag udedelen skal der kunne ”trækkes” luft ind – så 15-20 cm mellem bagsiden af udedelen og husets væg er en fordel.
Foran udedelen skal der være fri passage af luftstrømmen fra udedelen. Udedelen skal altid placeres i det fri

Udedelen placeres så tæt under indgangshullet til indedelen som muligt.

Indedel
Placering af indedelen på en ydermur med udedelen umiddelbart uden for er det bedste. Man undgår dermed at skulle investere i en pumpe til at fjerne kondensvand fra, indedelen, når varmepumpen evt. bruges som aircondition om sommeren.
Indedelen placeres i det rum man prioriterer højest, med hensyn til opvarmning. Helst et stort og åbent rum som f.eks et køkken-alrum, centralt i huset. Fra overkant af indedelen til loft ,bør der være 20 cm eller mere. Placerer man inde delen lavt, skal der være mere en 50 cm til gulv.

Generelt skal man huske at jo kortere rørføring mellem inde- og udedel, des bedre.

Strøm(el)
Har du ikke en el tilslutning inden for 1 m af ude- eller indedel, beder vi dig vente med at skaffe elektriker til efter varmepumpen er monteret. På den måde får du placeret el tilslutningen helt rigtigt i forhold til varmepumpen.

Med vores 15 års erfaring, og som markedsleder, står vi til din disposition på såvel mail som telefon. Skriv til info@scanheat.dk eller ring 7628 4100.

Se alle luft til luft varmepumper

Se alle luft til vand varmepumper 

Gå til produktet