Kan du få luft til vand varmepumpe?

Kan du få luft til vand varmepumpe?

Ja – det vil vi tro. Men læs nedenfor hvad der skal til, og hvad dine muligheder er.

Luft til vand varmepumpe er den bedste løsning hvis du ønsker den billigste opvarmning, med mindst muligt arbejde. En luft til vand varmepumpe slår biobrændsel (f.eks. piller) når det gælder arbejde, og gas og olie når det gælder prisen pr kWatt time.

Ikke alle hjem er lige velegnet til en luft til vand varmepumpe – men som udgangspunkt vil de fleste danske hjem kunne få gavn af en varmepumpe.
Er du i tvivl om, hvorvidt din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe?
Nedenfor finder du nogle punkter som er vigtige at holde sig for øje, ved valg af luft til vand varmepumpe.

Du får billigere el!

Når du får en luft til vand varmepumpe installeret, vil du få glæde af en markant sænket pris på det man kalder elvarme afgiften, som er en del af din elregning. Dit el forbrug over 4000 kWatt, ændrer sig fra ca. 89 øre til under 1 øre (2021 sats), for forbrug over 4000 kW. 
Du kan spørge hvorfor du ikke får, for de første 4000 kWatt? Det skyldes at man har fastsat, at en gennemsnitlig dansk bolig bruger de første 4000 kW til andet end opvarmning, såsom elektronik, lys, madlavning, osv. Altså noget som ikke har med opvarmning at gøre.
Når din varmepumpe er installeret skal du huske at ændre din BBR, således at du bliver registreret med varmepumpe som primær varmekilde. Husk også at orientere dit energiselskab om ændringen.

Nuværende opvarmning? Olie eller gas?

Klimaaftalen som blev vedtaget i Juni 2020, pålægger at  alle gasfyr og oliefyr skal nedlægges og erstattes af et grønnere alternativ. Varmepumpen er her den bedste løsning når det kommer til at få egen, billigste opvarmning. I nogle områder hvor der er udlagt fjernvarme vil kommunen mene, at det er fjernvarme som er bedst. Har du et oliefyr eller gasfyr giver mening, at du får en luft til vand varmepumpe installeret. 

Har du plads til en udedel ved huset og indedel indenfor?

En luft til vand-varmepumpe består af en indedel og en udedel, så der skal selvfølgelig være plads til begge dele.

Udedelen placerer man udenfor langs muren og så tæt på det rum hvor indedelen skal stå, således der er kortest muligt rørtræk mellem de to enheder. 
Indedelen vil man oftest placere hvor den gamle energikilde har stået. 
Indedelen kan have forskellige størrelser, men det vil sjældent være et problem at finde plads, afhængig af den varmpumpe løsning man har valgt.
De nye modeller af varmepumper er så støjsvage, at vi ikke oplever det som værende en udfordring. I forhold til et gammelt oliefyr vil lyden ofte være meget lavere.

Se alle luft til vand varmepumper 

Er huset med radiatorer eller gulvvarme?

En luft til vand varmepumpe beskrives ofte som bestående af en ude- og en indedel – men der mangler et tredje element – nemlig den del, hvor varmepumpen afsætter den billige varme – det sker gennem enten gulvvarme eller radiatorer. 
En luft til vand-varmepumpe har brug for radiatorer eller gulvvarme for at kunne fungere, eller en kombination af disse. 

En luft til vand varmepumpe er derfor den rigtige løsning, hvis du har et vandbåret varmesystem som radiatorer eller gulvvarme i dit hus. Det er nemt og ganske hurtigt, at konvertere til varmepumpe i stedet for gasfyr eller oliefyr.
Gulvvarme er den mest idelle løsning, idet en luft til vand varmepumpe, har en fremløbs temperatur som passer netop til den form for opvarmning. Radiatorer eller en kombination af gulvvarme og radiatorer er dog ingen hindring. Tag gerne kontakt til os – så får vi en snak om den bedste løsning til dig.

Husets isolering?

Som udgangs punkt er det klogt at isolere sit hus, uanset varmekilde, da det altid vil være godt at huset kan holde på den varme som tilføres. Jo bedre dit hus er isoleret og dermed holder på varmen, des bedre udnyttes varmen fra varmepumpen, og dermed er din besparelse endnu bedre. 
Derfor er det en god ide at undersøge hvor godt huset er isoleret, og om det kan betale sig at efterisolere bygningen.

Har du effektive radiatorer?

Har du gode og energi effektive radiatorer, kan de som udgangspunkt varme huset op ved den fremløbstemperatur, som en luft til vand-varmepumpe yder. Er du i tvivl, kan du checke det på en kold dag, ved at skrue vandtemperaturen ned til 40 grader – samtidig med at du skruer radiatorens op på maks.
Denne undersøgelse er vigtig fordi en luft til vand varmepumpe har en normal vis lav fremløbstemperatur på omkring 35-55 grader. Så hvis radiatorerne ikke kan opvarme huset tilstrækkeligt under de forhold, vil det være nødvendigt at udskifte de radiatorer som fungerer dårligst, til mere moderne og energibesparende radiatorer.

Har du brug for råd? Så ring 7628 4100

- 4500
14.495 kr.17.495 kr.
- 2000
- 3500
- 200
- 3505
11.990 kr.14.490 kr.
- 3000
- 5000
Gå til produktet