Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Et rigtig godt spørgsmål, som giver god mening at spørge om.
Selve forbruget er naturligvis afhængig af hvilken temperatur man ønsker i huset, hvor godt huset er isoleret, og hvor koldt det er udenfor.
Den nemmeste situation at sammenligne en varmepumpes forbrug af strøm, er hvis man overgår fra el opvarmning til opvarmning med varmepumpe. Her vil SCOP værdien være et klart udtryk for hvor meget strøm man kommer til at bruge.

Bruger man idag el radiatorer, hvor man får 1 Watt varme for 1 Watt strøm, vil man opleve at man med en varmepumpe med en SCOP på 5, overgår til at få 5 Watt varme for 1 Watt strøm. Der er således tale om en reduktion af el til opvarmning, på hele 80%. Tallene er teoretiske, og f.eks. en øget brug af varmepumpen, gør at man som oftest oplever en reduktion på 60-70%. Altså en besparelse på over 5000,- kr. hvis man tidligere har brugt 10.000,- kr.
Det er en særdeles rentabel forretning at købe en varmepumpe, idet en god varmepumpe med installation kan erhverves for 15.000,-. Varmepumpen er således betalt efter 3 år, og med en levetid på 8-12 år for en varmepumpe, sparer man således mere end 5000,- kr. i op til 9 år. 

Erstatter du olie eller gas med en varmepumpe, vil du opleve besparelser på 40-70% om året.

Se alle luft til luft varmepumper

Se alle luft til vand varmepumper 

Gå til produktet