Fordele med gennemstrøms vandvarmer

Kombiner med pladeveksler og varmepumpe

Den helt optimale løsning til opvarmning af din bolig og produktionen er at kombinere vores gennemstrømnings vandvarmer med en monoblok varmepumpe og plade veksler.

Du sparer både tid på installationen og plads. Samtidig vil du også spare på energien til opvarmning af brugsvand, idet du ikke har noget “tomgangs” forbrug. Du bruger kun energi til at opvarme vand, når du skal bruge det. I og med en brugsvandstank er overflødig – er der ikke noget kappetab på installationen.
Kappetab er det tab af varme som sker fra overfladen af en tank. Det er det man normalt forsøger at mindske ved at isolere tanken.

Denne form for kombination af varmepumpe , gennemstrøms vandvarmer og plade veksler – er en både effektiv, elegant, pladsbesparende og pris besparende måde, at dække din boligs behov for brugsvand og opvarmning på.

Læs mere om vandvarmeren nedenfor. Se princip skitse til højre/nedenfor:

Information om gennemstrømsvandvarmer

De fleste vil gerne spare penge på deres forbrugsudgifter og måske endda kunne benytte en mere miljøvenlig energikilde.

Er du en af dem bør du læse med her, hvor du bliver meget klogere på gennemstrømsvandvarmerens mange fortræffeligheder. Hvad er den egentlig for en størrelse og hvordan virker den – og ikke mindst hvad koster den og hvor meget kan der spare.

En gennemstrømsvandvarmer kaldes også for en elvandvarmer. Det kan til tider virke lettere forvirrende, for den gamle version af vandvarmere opvarmer jo også vandet ved hjælp af el. Men der er reelt tale om to helt forskellige produkter, som både funktionsmæssigt, forbrugsmæssigt og æstetisk er helt forskellige.

Se produkter

Hvad er en gennemstrømsvandvarmer?

En gennemstrømsvandvarmer sørger for varmt vand til dig. Den gør det bare på en mere økonomisk og mere hygiejnisk måde end den mere kendte form for vandvarmer. Du har desuden mulighed for at regulere vandets maksimumtemperatur med øjeblikkelig effekt og du er også fri for at finde plads til en stor og knap så pæn vandtank, der kan rumme det opvarmede vand.

For gennemstrømsvandvarmere fylder ikke mere meget mere end en stor skotøjsæske. Ingen vandtank, ingen tomgangstab, ingen fare for farlig bakterievækst. Du behøver heller ikke bekymre dig om en utæt sikkerhedsventil, for den er der slet ikke brug for, når du anvender en gennemstrømsvandvarmer. Heller ikke et længerevarende strømsvigt behøver bekymre dig, for du har ingen fyldt vandtank, der er i fare for at udvikle de farlige legionellabakterier, når vandet temperatur daler.

Det er simpelthen den måde en gennemstrømsvandvarmer virker på, der giver dig rigtig mange fordele og som samtidig giver en miljøvenlig opvarmning af dit vand.

Hvordan virker en gennemstrømsvandvarmer?

Hvordan virker den så, gennemstrømsvandvarmeren? Den har ikke fået sin lange navn for ingenting, kan vi godt afsløre. Når den fine lille boks er monteret og forbundet med dine vandrør, så strømmer vandet igennem gennemstrømsvandvarmerens varmelegeme, der varmer dit vand op til den maksimumtemperatur, du har valgt.

Det betyder, at du aldrig løber tør for varmt vand. Så længe du har vand i rørene og strøm til rådighed, har du også varmt vand. Du kan indstille vandets maksimumtemperatur i intervallet 30 til 60 grader og du kan så nemt som ingenting ændre din indstilling. Det kan være smart, hvis du vil undgå at vandet kan blive for varmt, når du bader babyer og småbørn eller hvis du skal håndvaske tekstiler, der kun tåler lave varmegrader.

Når du ikke bruger varmt vand, er det intet elforbrug på din gennemstrømsvandvarmer – ud over de par watt som LCD displayet bruger – for vandet opvarmes først, når du tænder for den varme hane.

Du kan uden problemer anvende vores gennemstrømsvandvarmere sammen med både termostatarmaturer og berøringsfri armaturer.

Hvilken størrelse gennemstrømsvandvarmer skal jeg vælge?

Gennemstrømsvandvarmeren findes i 3 størrelser. En lille model, en mellem model og en stor model. Selv om den lille model er fysisk mindre end de to større modeller, handler det ikke om størrelsen med om gørelsen.

Størrelsen og dermed el-effekten på din gennemstrømsvandvarmer afgøres nemlig af de ampere, der er til rådighed. Den mindste gennemstrømsvandvarmer på 3,5 w har brug for 16 ampere på 230 volt, for at fungere korrekt.

Den har derfor kun kapacitet til at forsyne en lille håndvask og ikke en bruser, og ej heller køkken opvask hvor man formentlig gerne vil have en større mængde og højere temperatur, end den lille kan levere.

Mellem modellen har 4 effekttrin at vælge imellem, 9-11-12-15 kw og jo højere effekt den installeres til, jo flere liter pr minut kan den levere. Er man begrænset til f.eks 16 ampere (3 faset / 380 volt) hvilket man ofte er i kolonihavehuse og nogle sommerhuse, så er det 12 kw vandvarmeren indstilles til.

Den kan så forsyne en almindelig sparebruser i ubegrænset tid, dvs i kan gå i bad indtil vandværket ikke har mere vand.

Den store model har også 4 effekttrin på 17-18-21-24 kw er derfor lidt mere krævende i forhold til el-installationen, den kræver nemlig at der monteres mindst en 25A sikring i eltavlen og et nyt

kabel hen til vandvarmeren. Den har derfor også større kapacitet pr minut end mellem modellen. Begge modeller virker i øvrigt således at de kun bruger den mængde strøm der er nødvendig i

forhold til hvor meget man åbner for vandet.

Dvs har man f.eks monteret den store model på 17 kw på en 25A sikring, og åbner køkken armaturet på .f.eks 5 ltr/min så justerer vandvarmeren selv effekten ned til f.eks 8 kw, hvis det er

det der skal til for levere den ønskede temperatur.

Hvad koster en gennemstrømsvandvarmer?

Den handy og nemt placerbare boks koster mellem 4-5000 kroner, alt efter hvilken størrelse du har brug for eller som der er ampere til.  Dertil kommer nogle gange et monteringskit til 199 kroner.

Du må ikke selv montere en gennemløbsvandvarmer, det skal du lade en autoriseret VVS installatør gøre. Til el skal du benytte en autoriseret el installatør. Så er du sikker på, at garantien på din gennemstrømsvandvarmer ikke bortfalder og du er sikker på dimensionering, montering og idriftsættelsen er helt korrekt ifølge lovgivningen og installationsvejledningen. Prisen for installationen skal naturligvis medregnes i din investering.

Spar penge med en gennemstrømsvandvarmer

Til gengæld kan du spare penge på din miljøvenlige gennemstrømsvandvarmer, som kun bruger strøm, når den er i brug.

Her kan du anvende en gennemstrømsvandvarmer

Gennemstrømsvandvarmere kan monteres til langt de fleste kendte energikilder. Du kan få

 • Gennemstrøms vandvarmer og el
 • Gennemstrøms vandvarmer og fjernvarme
 • Gennemstrøms vandvarmer og centralvarme
 • Gennemstrøms vandvarmer og  gas
 • Gennemstrøms vandvarmer og varmepumpe

Vær specielt opmærksom på, at monterer du en gennemstrømsvandvarmer, når du opvarmer dit hus med en varmepumpe, er der endnu større besparelse at hente. Har du registreret din opvarmningsform som el opvarmning med varmepumpe hos BBR og meddelt din elleverandør at du har installeret varmepumpen, får du nemlig rabat på den el du bruger over 4000 kWatt.

Du kan også med fordel få en

 • Gennemstrøms vandvarmer og sommerhus
 • Gennemstrøms vandvarmer og kolonihavehus
 • Gennemstrøms vandvarmer og anneks

For så har du altid varmt vand i hanen. Desuden slipper du også for at “fyre for fuglene” i de perioder, du ikke benytter boligen, som det er tilfældet med den konventionelle varmtvandsbeholder. Når din gennemstrømsvandvarmer ikke er i brug, bruger alene minimal strøm til LCD displayet og du har ingen bekymringer omkring bakterievækst.

Du kan også benytte en gennemstrømsvandvarmer i de tilfælde hvor du har specifikt brug for

 • Gennemstrøms vandvarmer og bruser
 • Gennemstrøms vandvarmer og bad
 • Gennemstrøms vandvarmerog håndvask

Gennemstrømsvandvarmeren gør dig i stand til at tage lange bade, fylde badekarret med varmt vand eller vaske hænder i varmt vand. Det kan være håndvasken i ryggerset, annekset, autoværkstedet, den længe ønskede udendørsbruser i sommerhuset (tag den ind om vinteren, da den ellers risikerer at frostsprænge) eller badekarret hjemme hos dig selv.

Gå til produktet