Varmeregningen falder for varmepumper

Se, om din varme bliver billigere eller dyrere fra januar 2021…

Fra 1.1. 2021 falder afgiften på el til opvarmning med 96 %, mens olie og naturgas bliver dyrere. Dermed vokser fordelen ved at vælge varmepumpe eller fjernvarme frem for fossil energi.

Fra 1. januar får du en større økonomisk fordel ved at varme dit hus med varmepumpe eller fjernvarme frem for olie eller naturgas. Det er resultatet af ændrede varmeafgifter, der skal fremme klimavenlig varme.

Varmeregningen falder 1/3 for varmepumper

Den største ændring er, at afgiften på el til opvarmning reduceres med 96 %. Det vil gøre det endnu billigere at varme med varmepumpe, der i forvejen er blandt de billigste opvarmningsformer. Den årlige varmeregning i et gennemsnitligt hus på 140 m2 med varmepumpe vil falde fra ca. 8.700 kr. til 5.800 kr.

Lidt dyrere for naturgas og olie

Afgiften på olie og naturgas hæves med, hvad der svarer til en ekstra udgift på ca. 400 kr. om året i et hus på 140 m2.

Hvor klimavenlig er din varme?

Du kan gøre klimaet en tjeneste med grønnere varme. Oliefyr, elvarme og naturgas udleder 2-4 gange så meget CO2 som fjernvarme og varmepumper.

Fakta: ændrede varmeafgifter

  • Afgiften på el til opvarmning falder fra 21 til 0,8 øre pr. kWh
  • Rumvarmeafgiften på fossile brændsler forhøjes fra 56,7 til 62,3 kr./GJ
  • Den reducerede elafgift vil både gøre det billigere at varme med varmepumpe og traditionel elvarme. Varmepumpe er dog 3-4 gange mere effektivt og derfor langt billigere end elvarme.
  • De ændrede varmeafgifter træder i kraft 1. januar 2021
    Kilde: Klimaaftale for energi og industri juni 2020 og SparEnergi.dk
Gå til produktet