XL 650 Luftsolfanger med filter

Du kan vælge Santander finansiering som betaling.

Rentefri finansiering

1.995 kr.

Innovativ luftsolfanger nyhed fra Scanheat. Smart lille udgave af vores succes rige XL 1000. Kvadratisk, som gør at den passer ind rigtig mange steder, og samtidig til en særdeles attraktiv pris.
Denne luftsolfanger er med filter funktion der indeholder Hepa filter, Aktivt kulfilter og Kold-katalyse filter. Filter funktionen fjerner partikler ned til 0,003 mm (3μ).

Du har muligheden for at tilføre frisk varm luft til din bolig, sommerhus, kolonihave m.m. og samtidig fjerne pollen, støv og andre partikler fra den indblæste luft. 
Denne luftsolfanger er udstyret med en kraftig blæser med ø=125 mm.
En luftsolfanger der er udført i super slim design – kun 3 cm tyndt.
Mål HxBxD: 66,5 x 66,5 x 3 cm.

Innovativ luftsolfanger nyhed fra Scanheat. Smart lille udgave af vores succes rige XL 1000. Kvadratisk, som gør at den passer ind rigtig mange steder, og samtidig til en særdeles attraktiv pris.
Produktet er med filter funktion der indeholder Hepa filter, Aktivt kulfilter og Kold-katalyse filter. Filter funktionen fjerner partikler ned til 0,003 mm (3μ).

Du har muligheden for at tilføre frisk varm luft til din bolig, sommerhus, kolonihave m.m. og samtidig fjerne pollen, støv og andre partikler fra den indblæste luft. 
Denne luftsolfanger er udstyret med en kraftig blæser med ø=125 mm.
En luftsolfanger der er udført i super slim design – kun 3 cm tyndt.
Mål HxBxD: 66,5 x 66,5 x 3 cm.

 

Filter og blæserboks er samlet i en boks som er placeret indenfor – filteret er således nemt at skifte.

Specifikation af filter:
PM2.5 – 95% –  Alle partikler større end 3um vil blive standset . Alle partikler mindre end 3um vil max 95% blive blokeret.

Specifikation af ydelse:
Energibidrag: op til 200 W/m2 (interpoleret i forhold til XL1000)
Ydelse blæser: op til 37 m3/h (med filter)

For optimal udskiftning af luften kræves at der er naturlig mulighed for at “gammel” luft kan presses ud, via f.eks. ventilations kanaler.

Hvad er en luftsolfanger?

En luftsolfanger er en supplerende varmekilde og frisk luft forøger, der hjælper med at holde huset tørt og ved at blæse frisk luft udefra ind i huset. Luften bliver opvarmet vha. energi fra, så den er lun og tør. 

En luftsolfanger er velegnet til rum der nemt bliver kolde og som let bliver fugtige, når de står uopvarmede i længere tid. Det kan fx være sommerhuse, kolonihave huse, kældre, udestuer eller gæsteværelser og andre rum i huset, som man ikke benytter hele tiden, og hvor man gerne vil man gerne vil undgå at rummet står med permanente varme. Her kan en luftsolfanger hjælpe med varme og frisk luft og varme, når solen skinner. En luftsolfanger bidrager derfor til at man får en mere frisk oplevelse af at komme ind i et rum som har stået ubrugt hen i nogen tid. Mange har oplevet at komme til et sommerhus, som har været lukket ned for vinteren, og der ikke har været varme op. I et sådant hus lugter der indelukket og fugtigt. Den lugt reduceres med en luftsolfanger, og i mange tilfælde forsvinder den helt.

Hvordan virker en luftsolfanger?

En solfanger virker ved at trække luft udefra ind i solfangeren, gennem huller i bunden. Når solen skinner på solfangeren, bliver den gennem strømmende luft opvarmet, og  solcellerne placeret foran på luftsolfangeren sørger for el til at drive en indbygget ventilator i filter delen sørger at der bliver, en tør og lun luft ind i huset.

Se alle luftsolfangere her

Luftsolfangeren er udført i aluminium eller andet metal, med en glasplade foran, samt med en indbygget solcelle i fronten. Unikt for Scanheats luftsolfangere er den medfølgende filterboks, som sørger for at rense luften. Filteret er nemt at skifte, da det sidder inden for i huset. Ligeledes er de mekaniske del placeret i filter boksen.

Hvor effektiv er en luftsolfanger?

Når du først har købt en luftsolfanger, koster den ikke noget i drift, da den udnytter energien i solens stråler. Er den købt i den rigtige størrelse og placeret optimalt, er den så effektiv, at den kan holde et almindeligt sommerhus tørt  uden anden form for varmetilskud.

Hvad med placeringen?

Den optimale placering er mod syd, hvor solen står længst, men placeringer mod sydøst eller syd vest, kan også ruges. Er vil man så bare få mindre solskinstimer i forårs og efterårsmånederne. I vinter perioden, hvor solen står meget lavt i horisonten, er det vigtigt at indregne dette i placeringen. Ofte vil det være i den periode, man har mest brug for energien af luftsolfangeren. Derfor skal placeringen være sådan at luftsolfangeren ikke kommer til at ligge i skygge for træer, huse eller andre ting.

Se special model her

Solcellen er meget følsom, og stopper så snart den fornemmer skygge. Ideen er at den kun skal køre nogen solen virkelig skinner, ellers kommer der ikke varm luft ind. Skygger fra grene som svinger i vinden, eller en vimpel og et flag, kan også påvirke driften af blæseren i luftsolfangeren.

Du kunne også være interesseret i...

Gå til produktet