Klik for flere varer
Ingen varer fundet
Søg artikel

Varmepumpe afrimning

63
Varmepumpe afrimning

Vigtigt ved brugen af varmepumper er accepten af at en varmepumpe på udedelen opbygger rim om vinteren - ved den høje luftfugtighed, som er normalt i den danske vinter. Det ses som et hvidt lag, der dækker udedelens bagside på aluminiums ribberne.

Det er en ganske naturlig proces, og understereger at varmepumpen fungerer. Opbygningen af rim viser at udedelen underafkøles i forhold til omgivelserne, og fugt i luften vil derfor afsætte sig på den underafkølede overflade, jvf. almindelige grundlæggende fysiske principper. Hvor megen rim, og hvor hurtigt den fremkommer afhænger af hvor fugtig luften er.

Rim jævnt fordelt over udedelen viser således at varmepumpen tager varme ud af den omgivende luft. Vigtigt er det at udedelen selv afrimer, for at laget af rim ikke bliver for tykt. Bliver rimlaget for tykt, nedsættes evnen til at optage energi(varme) i luften. Afrimnings processen er på moderne varmepumper styret automatisk.

Som bruger skal man IKKE forholde sig til om laget er for tykt, eller hvor tit varmepumpen afrimer, men alene lade varmepumpen styre dette, via den indbyggede automatik.

Det skal derfor slåes fast at rim på udedelen er et sundt tegn, og viser at varmepumpen fungerer.

I den vedlagte video kan du se afrimning af en fungerende varmepumpe.

TILBUD
Menu

Klik for flere varer
Ingen varer fundet

Menu