match dag medicinsk skole http://1apotekonline.com/ tabletter med tastatur dock

Luft til luft 

 Luft til luft

Luft til luft varmepumper

Luft til luft Varmepumper er en effektiv og energi besparende energi form, som i stigende grad anvendes i sommerhuse og almindeligt parcelhusbyggeri. Årsagen til populariteten er bl.a., at installationsprisen er lav, og at der normalt er betydelige besparelser at hente på driften. Der findes forskellige typer af varmepumper, og luft til luft varmepumpen er den billigste af dem alle. Den udvinder varmen fra luften udendørs, og sender den varme luft ind i huset.

Læs mere om varmepumper nederst på denne side.
 Klik her for at læse mere om luft-luft varmepumper nederst på siden

Opbygningen af luft til luft varmepumper

Selve varmepumpens ude del placeres udendørs, typisk opad ydervæggen. Den er udformet som en kasse med indbygget ventilator, og størrelsen afhænger af kapaciteten. Typisk højde og bredde ligger i størrelsesorden 50-100cm. Ventilatoren suger luft ind fra omgivelserne og udvinder varmeenergien, som via en varmeveksler afsættes til luften indendørs.

Ren energi og store besparelser

En af de store fordele ved luft til luft varmepumpen er, at der for en stor dels vedkommende er tale om grøn energi, som ikke belaster omgivelserne med CO2. Luft til luft varmepumper bruger ganske vist strøm til driften, men som tommelfingerregel leverer den 4-5 gange så meget energi, som den forbruger. Resultatet er derfor, at to tredjedele af den resulterende energi er gratis, både for din pengepung og for miljøet.

Perfekt indeklima med en luft til luft varmepumpe

Traditionel opvarmning med el-, eller vand-radiatorer kan ofte resultere i, at luften bliver tung, da radiatorerne i kolde perioder skal være virkelig varme. Det problem eksisterer ikke med en luft til luft varmepumpe, for luften opvarmes kun til den ønskede inde temperatur, før den blæses ud i rummet. Mange brugere oplever derfor en markant forbedring af indeklimaet ved installation af en sådan luft til luft varmepumpe.

Ekstrem kort tilbagebetalingstid

Selve anlægget er utrolig billigt, både i indkøb og installation. En professionel installatør vil typisk kunne foretage installationen på 3-4 timer. Kombineret med de store besparelser der kan opnås, vil installationen af en luft til luft varmepumpe ofte kunne tjene sig hjem på blot 2-3 år, naturligvis afhængigt af de varmekilder den erstatter.

Overvej placeringen nøje

Før installation skal man overveje placeringen nøje. Anlægget er  lydsvagt inden døre, og den udendørs ventilator afgiver lyd svarende til en moderne opvaske maskine. Men undgå alligevel at placere ude delen tæt på sove værelses vinduer. Det er også vigtigt at gøre sig klart, at luft til luft varmepumpen afgiver varmen fra den inde delen som typisk er placeret ét sted. Inde delen skal derfor være placeret centralt i huset, så varmen kan spredes til de øvrige rum via åbentstående døre. 

Læs meget mere her.......

Sammenlign 0